СВЕЧАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА „СВЕТИ САВА СРБЕ ВОЛИ“ У ВРШЦУ

СВЕЧАНА СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА „СВЕТИ САВА СРБЕ ВОЛИ“ У ВРШЦУ

На дан Светог Саве , 27. јануара, у вечерњим сатима у саборном храму Светог оца Николаја у Вршцу, са благословом Његовог преосвештенства Епископа банатског господина Никанора одржана је свечана духовна светосавска академија под називом „Свети Сава Србе воли“

Учешће у програму узели су.:Хор “ Свети Теодор вршачки“диригент Олгица Шинковић,, хор“ Јосиф Маринковић“, диригент Татјана Мрђа, група рецитатора“Смехуљци“, Вршачки ђаци и студенти.

Програм је кренуо хорским извођењем тропара Светом Сави. Након тога, Епископ банатски господин Никанор, својом поздравном  беседом, благословио је и отворио свечану академију.Низале су се затим молитве, рецитали беседе и славопој појаца и хорова у част Светом оцу нашем Сави.Празничну беседу произнео је јереј Јовица Станојчић,  а слово о Светом Сави казивала је књижевница Верица Преда из Вршца.У току академије , испред задужбинског фонда СПЦО Вршац протонамесник Бранко Глумац поделио је стипендије најбољим студентима из Вршца.Ове године било их је дванаесторо. На крају су сви хорови саборно отпевали химну Светом Сави, а са њима је певала и читава публика.

Програм је припремила протиница Виолета Сандић, а водила га је заједно са професором Маријом Васић Каначки.