Прослављена Слава Хора при храму св. Николе у Кикинди

Прослављена Слава Хора при храму св. Николе у Кикинди

 

 

 

 

 

Свети Јован Богослов, слава Хора, на предлог оснивача протојереја Миленка Сандића, је прослављена други пут у храму св. Николе и ове 2018. године.

На иницијативу Ц. О. Кикинда, на челу са протојерејем Миленком Сандићем и Снежаном Ковачевић – професором музичке уметности, одржана је аудиција за чланове Хора 7. фебруара 2015. год., од када је Хор почео са интензивним радом, учењем литургије Стевана Стојановића Мокрањца и прву литургију је певао на Светог Саву 2016. године.  Од тада Хор скоро редовно пева на св. литургијама, као и приликом посете Архијереја на Архијерејској литургији.

Професорка Снежана, због болести, одлази на лечење у марту 2016. год., где је на жалост изгубила битку, и преминула 30. септембра 2016. год., тек напунивши 39. година.

 Руковођење Хором  почиње 7. априла 2016. год. Јована Шевић Ћурчић, професор музичке уметности а од августа ове године се налази на трудничком одсуству.

Нова диригенткиња је постала Наташа Француски, која је завршила Академију уметности у Новом Саду (Етномузикологија), чланица женског Хора при храму Козма и Дамјан у Кикинди и за кратко време се уклопила у рад, па је прва Литургија отпевана у недељу 7. октобра 2018. год., а друга, два дана касније, поводом Славе Хора.

1

Хор при храму св. Николе у Кикинди 7. октобра 2018 л. Г.

2

Резање славског колача 9. октобра 2018. л. Г.

3

Кикиндски свештеници на Слави

                                                                     Приредио

                                                                        Драгољуб П. Бадрљица, професор