Дивно вече, препуно емоција у Кикинди

Дивно вече, препуно емоција у Кикинди

 

 

 

 

 

 

 

У недељу, 28.октобра 2018. у препуној светосавској сали, при Храму Светих Козме и Дамјана, у Кикинди, представљена је књига г. Милана Богојевића, “Милунка Савић, ордење и ожиљци”.

Гости вечеру су, поред аутора књиге, били г. Предраг Марковић, некадашњи председник Скупштине Србије и члан Крунског савета, као и г. Михаило Меденица, новинар. Уз дивну жувотну причу, о правим вреднистима и историјским чињеницама, протекло је ово вече, у присуству уваженог свештенства, многобројних званица и посетилаца. У организацији Градског одбора Удружења Краљевине Србије, које jе под патронатом ЊКВ Престолонаследника Александра II Карађорђевића и домаћина, старешине храма, оца Бобана Петровића. Лепоту ове вечери, употпунило је и учешће женског црквеног хора “Свети Јосиф Темишварски” из Кикинде, са хоровођом г-ђом Даницом Мандић.

Нашу суграђани су били у прилици да купе књигу о знаменитој хероини Великог рата (1914-1918.), поводом стоте годишњице од његовог завршетка и победе Краљевине Србије и српског народа. Сав приход од продатих књига, намењен је поридици Маје Кивачевић, из Краљева, са једанаесторо деце.

Мирјана Бошков Лимбахтер