Да нам не досади да чинимо добро

Секција Младих Адвоката Панчева заједно са свештеником Бранком Божићем старешином Храма Светих Царева Константина и Царице Јелене на Кудељарском насипу започиње велику хуманитарну акцију за помоћ осмочланој панчевачкој породици Врачар.

Наше Комшије, осмочлана породица Врачар, избегла је из Рибника, Босне и Херцеговине, за време ратних сукоба у наш град у коме више од 20 година живе у нужном смештају површине не веће од 30м2.

У премалом изнајмљеном стану али са великом радошћу и још већом слогом ова породица се свакодневно бори за боље сутра своје деце.

Веселин, матурант Гимназије Урош Предић у Панчеву, будући бруцош Филизофског Факултета/одсек Историја и дугогодишњи члан Школе за Таленте “Михајло Пупин“, најстарије је дете ове породице, док је најмлађа ћерка беба Анастасија стара 4 месеца. Поред њих ова породица као своје највеће благо има и ћерке Љепосаву (16 година), Силву (13 година), Петру (10 година) и сина Јована (5 године)
Захваљујући Комесаријату за избеглице ових дана завршава се изградња монтажне куће за породицу Врачар у насељу Миса али су овој породици за пресељење потребна средства за:
-прикључак на електромрежу са пратећима радовима копања и постављања кабла (200.000рсд)
-приклучак на водоводну мрежу са пратећим радовима копања и постављања цеви (60.000рсд)
-формирање кућне канализације (55.000рсд)
-куповина радијатора и постављање грејања (300.000рсд)- дечији кревети (5×15.000рсд)
-дечији радни столови (5×13.000рсд)
-намештај за дневну собу ( 80.000рсд)
-кухиња (50.000рсд)
-замрзивац( 26.000рсд)
-масина за судове (28.000рсд)
-спорет (30.000рсд)

Идеја ове хуманитарне акције јесте да се скупе средства или ствари како би се породици обезбедило све наведено и како би иста што пре прешла да живи под својим кровом у свом дому у коме ће деца имати одвојене собе и простор за учење и даље напредовање.
У хумаитарну акцију су се укључили поред секције младих адвоката Панчево и адвокати из Огранка Јужни Банат, Манастир Тумане, Црквена Општина Кудељарски Насип, хуманитарна група “Ниси Сам“, Ултра Тркач Србија и многа привредна друштва из Панчева.

Позивамо стога све добре људе да узму учешће у овом хуманом делу.

Књига донатора биће јавно доступна свима а имена свих донатора биће прослеђена свештенику Бранку Божићу старешини Храма Светих Царева Константина и Јелене на Кудељарском насипу и братији Манастира Тумана код Голубца који ће се литургијски молити за здравље и напредак свих донатора и чланова њихових породица.


Број рач рачуна:
340-32508999-31Ерсте Банка
Прималац: Никола Врачар Др. Жарка Фогараша 32д Панчево
Сврха: Помоћ породици Врачар