ЗИМСКА ШКОЛА ВЕРОНАУКЕ – ТАРА 2019.

 

 

 

 

 

Благословом Епископа банатског Г. Г. Никанора и милошћу Божијом, ученици ОШ ,,Ђура Јакшић“ из Српске Црње, ученици ОШ ,,Бранко Радичевић“ из Александрова, као и ученици из ОШ ,,4. октобар“ из Војвода Степе и из ОШ ,,Станко Крстин“ из Радојева, су узели активно учешће у Зимској школи веронауке на Тари.

Учили смо о нашој вери, богатству православља, дружили се, шетали и славили Господа. Ученици су имали прилику да се кроз радионице, филмове и предавања упознају са основама и лепотом вере у васкрслог Господа. Поред многобројних активности, обишли смо манастир Рача, као и метох манастира Раче на Тари. Такође, у велелепној Цркви на Златибору, ученике је дочекао старешина храма отац Ненад Ивановић и све присутне поздравио благим осмехом и топлим речима, а уједно и почастио поклончићима.

Захваљујемо се директорици Бранки Миланков на подршци, труду и жртви око организовања Зимске школе веронауке.Посебну захвалност упућујемо председнику општине Нова Црња Владимиру Бракусу на финансијској подршци.Хвала свима који су нас подржали и који нас подржавају у овом душекорисном делу.

 Слава и хвала Господу за све!

вероучитељ Драган Стојишин