Света тајна јелеосвећења у Самошу

 На празник Цвети, свечаног Уласка Господа Исуса Христа у Јерусалим, а уочи почетка Страсне седмице, свештенство Архијерејског намесништва црепајског сабрало се у Храму Преноса моштију Светог оца Николаја у Самошу. 

Повод за ово молитвено сабрање била је Света тајна јелеосвећења која се на нивоу Архијерејског намесништва црепајског служи сваке године на овај празник, и сваки пут у неком од храмова поменутог намесништва. Овог пута једнодушно сабрани под сводовима Светониколајевског храма у Самошу браћа свештеници на челу са Архијерејским намесником црепајским Високопречасним Протојерејем ставрофором Љубишом Милићем редом су ишчитавали величанствене молитве и зачала апостола и јеванђеља призивајући благослов и милост Божију на сабрани верни народ који је дошао из више места поменутог Архијерејског намесништва. 

Речима надахнуте беседе сабранима се обратио јереј Ненад Радојчић из Томашевца говорећи о значају ове Свете тајне. Надлежни парох протојереј Момчило Вукотић за браћу свештенике приредио је и празничну трпезу љубави.

                     Текст: јереј Игор Карановић

   Фотографије: јереј Веселин Тодоровић