СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА СВЕТИ ЈОВАН ЗЛАТОУСТИ У ПАВЛИШУ

У 25. недељу по духовима, вечерњим богослужењем, и Светом Литургијом, на радост свих житеља Павлиша, началствовао је његово Преосвештенство Епископ Банатски г. Никанор, уз саслужење високопреподобног архимандрита оца Нектарија, као и свег свештенства вршачког намесништва.

У својој беседи Епископ је поучио верни народ, о богатству речи које је Свети Јован Златоусти изговарао, али и оних речи које ми изговарамо свакога дана, одмерено, са пуно поштовања и љубави према Богу и ближњима.

Кумови за ову годину били су господин и госпођа Жарко и Бранка Гимбош, као и госпођа Зорица Лекић, а како традиција и обичаји налажу, изабран је кум славе за наредну годину, а то је господин Душан Бабец са својом породицом. Кумовима нека је наздравље и спасење!

Своју прву славу прославио је и дечији хор „Свети Јован Златоусти“ у Павлишу са својим родитељима. Следујући јеванђелским речима „пустите децу мени и не браните им јер је таквих Царство Небеско“, основан је дечији хор, у исто време учећи децу црквеној музици, али и побожности. Честитамо свој деци и родитељима прву крсну славу.

Свештеници из Павлиша се свима срдачно захваљују, и позивају сав верни народ да наставе да посећују свој храм, како су то и учинили у недељу, у великом броју, у братској љубави и слози!