Слава хора „Свети Јосиф Темишварски“ при цркви Светих врача Козме и Дамјана у Кикинди

У недељу, 27. септембра 2020. године, на навечерје празника Светог Јосифа Темишварског, у цркви Светих врача Козме и Дамјана, служено је вечерње богослужење са чином освећења славског колача и кољива. Вечерњом службом је началствовао архимандрит Стефан, игуман манастира Велика Ремета, уз саслуживање протонамесника Бобана Петровић, старешина храма и јереја Милоша Петровића парох беодрански. Уз народ, чланови хора „Свети Јосиф Темишварски“, под руководством диригентице Данице Мандић, одговарали су на богослужењу и својим песмама славе и хвале Господу увеличали празничну радост. Службу су појањем из певнице пратили протонамесник Миладин Спасојевић,  јереј Мирослав Бубало пароси овог светог храма  и јереј Бојан Стајић парох мокрински. Овом свечаном догађају је присуствовао и градоначелник Града Кикинде, Господин Никола Лукач.

Након вечерње службе је архимандрит Стефан поздравио верни народ и свештенство пригодном беседом. У својој беседи се захвалио на величанственом појању хора, те им пожелео успешан даљи рад, са жељом да у здрављу напредују и употпуњују, својом љубављу и благољепијем, сва богослужења у овом велелепном храму.

            Чин резања славског колача и благосиљања славског кољива, уз присуство верног народа, извршио је архимандрит Стефан уз саслуживање свештенства. Потом је старешина цркве, протонамесник Бобан Петровић, честитао кумовима, диригенту и члановима хора крсну славу са жељом да дуго година у радости прослављају свог патрона, Светог Јосифа Темишварског, и да увек свим срцем поју у славу Божију умножавајући даровани им талант.

Након резања колача је одржан пригодан концерт у част Светог Јосифа Темишварског, патрона овог хора. Хор „Светог Јосифа Темишварског“ је основан радом и трудом свештенства цркве Светих врача Козме и Дамјана. Свој рад је отпочео пре 5 година, и од тада је остварио напредак под руководством диригентице  Данице Мандић, која је себе несебично посветила напретку овог хора.

Трпеза љубави је уприличена у црквеним просторијама поред цркве Светих врача Козме и Дамјана у Кикинди, где је појањем хора настављено ово радосно вече.

Приредио: вероучитељ Никола Грујић