Радови у Врачев Гају

По благослову Епископа банатског Господина Никанора у протеклој 2013 години почели су лимарски радови на храму Св. Арх.  Михаила и Гаврила у Врачев Гају а завршени ове године.

Идеју за реновирање храма покренуо је старешина храма протојереј Спаса Аћимов, уз свесрдну помоћ црквеног одбора и великог броја верног народа врачевгајске парохије У прошлој години урађена је замена старог и дотрајалог олука у дужини 80 метара као и једна вертикала у дужини 15 метара а у овој години урађена је опшивка свих симсова на торњу која до сада није постојала па је због недостатка опшивке пропадала нова фасада на торњу рађена 2000 године.

Сви ови радови реализовани су прилозима верника и из средстава црквене општине. Парохијски дом Српске Православне Црквене Општине у Јасенову саграђен је почетком двадесетог века. Саграђен је од чврстог материјала без икакве изолације па је увек задавао проблем проток влаге у зидовима, како у унутрашњим тако и у спољашњим. У овом парохијском дому живели су свештеници – протојереј Милан Ђуричин, јереј Петар Нешић, јерј Богдан Самуилов, рашчињени свештеник Мита Пљоскар, јереј Новица Тодоровић и садашњи свештеник протојереј-ставрофор Стојан Станковић.  Кућа је била у веома лошем стању и у њу се годинама није тако рећи ништа улагало.  Више се посећивала пажња Храму на коме је доста урађено и обновљено. Тако да је ове године Црквено општински Управни Одбор предложио Епархијском Управном Одбору да се парохијски дом детаљно обнови.  На парохијском дому рађена је изолација влаге и нова фасада. Радове је изводио мајстор Драгослав Нешков, мештанин села Јасенова и појац при храму Св. великомученика Димитрија.

Сав уложени новац у обнову је прилог верника села Јасенова.

протојереј-ставрофор Стојан Станковић парох јасеновски

vracev gaj radovi 1