Празник Светих Четрдесет Мученика Севастијских

Празник Светих Четрдесет Мученика Севастијских

,, Кондак, глас 6. Војничку службу у свету сте оставили и Владици на небесима сте пришли, четрдесет мученика Господњих: Кроз огањ и ледену воду сте прошли, блажени, и достојно сте примили славу са небеса, четрдесет победничких венаца“.

     На празник Светих 40 мученика Севастијских 22. марта 2022.године, Његово Преосвеосвештенство Епископ банатски Господин Никанор началствовао је Литургијом Пређеосвећених дарова у скиту Светих 40 мученика у Гају уз саслужење свештенства ковинског намесништва.

   Исповедник, протојереј Константин Коматовић из Српске Црње, исповедио је активне свештенике као и пензионере. Епископа Никанора дочекао је велики број свештеника, монаха, монахиња и верног народа. На Светој Литургији поред свештеника причестио се и велики број верника. После резања славског колача Епископ Никанор је у својој беседи, између осталог, нагласио колика је важност вере и заједничке молитве у постизању мира у свету.

После Свете Литургије уследио је састанак на ком је архијерејски намесник ковински протојереј Душан Васић подсетио на дешавања у протеклој години.

У продужетку послужен је свечани славски ручак, како за клир Цркве, тако и за многобројни присутни верни народ.

                                                                              протонамесник Бојан Куљанин