Исповести свештенства Архијерејског намесништва црепајског

У понедељак шесте седмице Свете четрдесетнице у Храму Светих равноапостолних Ћирила и Методија у Качареву на своју духовну смотру и Свету тајну исповести сабрало се часно свештенство Архијерејског намесништва црепајског. Браћу свештенике исповедио је пречасни јереј Милан Петровић из Клека. По благослову Преосвештеног Епископа банатског Господина Никанора, уз саслужење четворице свештеника поменутог намесништва, Светом литургијом Пређеосвећених дарова началствовао је Архијерејски намјесник црепајски Високопречасни протојереј ставрофор Љубиша Милић. Надахнутом омилијом о покајању и послушању својој Цркви присутном верном народу Божијем обратио се парох самошки протојереј Момчило Вукотић.


По одслуженој литургији на братски састанак пристигао је и Преосвештени Епископ Никанор, који је након прочитаног извештаја проте Љубише, браћу свештенике очински посаветовао и дао смернице за за њихову плодоносну пастирску службу у повереним им парохијама.


Прота Миладин и отац Симеон, пароси у Качареву, са својим породицама припремили су и трпезу љубави за Епископа и браћу свештенике.

Свештеник Игор Карановић
        парох дебељачки