ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА АРХИЈЕРЕЈСКОГ НАМЕСНИШТВА ОПОВСКОГ

У среду 06.априла, пете недеље Свете Четрдесетнице свештенство архијерејског намесништва оповског се сабрало у храму Светог оца Николаја у Сакулама око свог Епископа, Његовог Преосвештенства Епископа банатског Господина Никанора, који је благоизволео предстојати литургијским сабрањем, а повод била је редовна годишња исповест свештенства.

Његовом Преосвештенству су саслиживали : протојереј-ставрофор Драгослав Павловић, протонамесник Жељко Милованов, В.Д. Архијерејског намесника оповског, протонамесник Небојша Вујинов и јереј Душан Сукновић. Исповедник је био протојереј Бранко Алексовски парох из Банатског Карађорђева. Благољепију Св. Литиргије допринело је појање осталих присутних свештеника. Након причешћа свештеника уследила је надахнута беседа домаћина овог свештеног сабрања, јереја Душана Сукновића. Након беседе, народ божији одазвао се на позив „СА СТРАХОМ БОЖЈИМ И ВЕРОМ ПРИСТУПИТЕ“ прилазећи Светој чаши, како би се причестио Телом и Крвљу Христовом. Старајући се за поверену му паству, Епископ је по отпусту душеполезном омилијом укрепио све, тако што је ставио нагласак на Свету Тајну Исповести, без које је немогуће спасење.


По Светој Литургији , уследио је братски састанак свештенства оповског намесниства , а након тога трпеза љубави коју су у парохијској сали спремили гостољубиви домаћини, чланови Црквеноопштинског Управног Одбора на челу са парохом јерејем Душаном Сукновићем.