Литургија пређеосвећених дарова и исповест свештенства архијерејског намесништа сечањског

Литургија пређеосвећених дарова и исповест свештенства архијерејског намесништа сечањског

                   

Ако са Христом страдамо, са Њим ћемо и царовати.
Ако са Њим умремо, са њим ћемо и живети.
Не бојте се никога и ничега.
Не треба се бојати никаквог понижења и никакве штете.
Треба се бојати само греха, само онога што нас удаљује
од Бога и од Царства Небеског“.
Патријарх Павле

На дан 18/5 марта 2022. године, у храму Вазнесења Господњег у Јарковцу окупило се свештенство сечањског намесништва ради Свете Тајне Исповести. По благослову Његовог Преосвештенства епископа банатског Г. Господина Никанора, исповедник браћи свештеницима био је протојереј Горан Ивков из новокнежевачког намесништва.

После Свете Тајне Исповести одслужена је Литургија Пређеосвећених дарова којом је началствовао Његово Преосвештенство Господин Никанор. Саслуживали су: протонамесник Иван Мучалов, архијерејски намесник сечањски, протојереј Бране Ђумић, протонамесник Светозар Бузаџија, протонамесник Мирољуб Веселиновић  и протођакон Игор Станковић.

Протонамесник Иван Мучалов произнео је пригодну беседу о посту и његовом значају. Светој Литургији су присуствовали ученици ОШ «Вељко Ђуричин» из Јарковца предводјени својим директором са наставницима и учитељима.

                   По завршетку Св. Литургије, Његово Преосвештенство Господин Никанор, обратио се присутнима са пригодном својом пастирском поуком говорећи о пости и изазовима данашњег времена и околностима које су тренутно у православном свету.

​Сабрање је настављено у сали парохијског дома где су изнесени подаци о раду црквених општина овог намесништва, канонским посетама, као и текућим проблемима у 2021/22 години. После радног дела, отац Бране Ђумић са својом породицом, уприличио је пригодну трпезу љубави.

                                                                              Протонамесник Иван Мучалов