Други Црквено-народни сабор у манастиру Покрова Пресвете Богородице у Доњој Бишњи

Други Црквено-народни сабор у манастиру Покрова Пресвете Богородице у Доњој Бишњи

Дана 26. јуна 2016. године у манастиру Покрова Пресвете Богородице у Доњој Бишњи по други пут одржан је Црквено-народни сабор.

Свету Архијерејску Литургију служио је Епископ банатски Г.Г. Никанор.
Епископу Никанору саслуживали су презвитери из неколико Епархија СПЦ, а по завршетку Свете Литургије Преосвећени Епископ Никанор је одржао надахнуту бесједу.
За све посјетиоце Сабора и вјерни народ припремљена је заједничка трпеза љубави, а одржан је и пригодан програм у коме су учешћа узели хор Саборног Храма Светог Георгија из Новог Сада. Млади Светосавци забављали су се и старим друштвеним играма „ношење јајета у кашици“, „трчање у џаку“, „навлачење конопца“ и другим играма.
Ових дана навршава се десет година од како је освећен и усељен овај Богородичин манастир. За све то вријеме активан богослужбени живот у манастиру окупио је малу заједницу вјерника који осим у богослужењима узимају учешћа и у одржавању манастирског здања, помажући братији коју за сада чине два монаха, архимандрит Симеон и јеромонах Авакум.
Манастир је такође развио и манастирску економију која обухвата производњу воћа и неколико врста ракија о чијем квалитету свједоче и награде освојене на разним сајмовима на којима су манастирске ракије излагане.

Извор:Епархија зворничко – тузланска