Успех Панчевачког српског црквеног певачког друштва

belorusija7

Панчевачко српско црквено певачко друштво на XV Међународном фестивалу православних хорова „Каложска Благовест“ које се од 23. до 28. фебруара 2016. године одржавало у белоруском граду Гродно освојио је прву награду и стекло титулу лауреата првог степена.

Међународни фестивал православних хорова је један од најзначајнијих такмичарских фестивала у Европи, на којем је Панчевачко српско црквено певачко друштво представљало Србију и Српску Православну Цркву у конкуренцији 160  православних хорова.

Панчевачко Српско црквено певачко друштво се такмичило такмичило са најбољим хоровима из Белорусије, Русије, Украјине, Бугарске, Грузије, Грчке, Пољске, Немачке и других земаља, а наступе је оцењивао међународни жири, који су чинили највећи композитори данашњице. Хор је наступао на овом престижном фестивалу и пре четири године када је заузео друго место.

Дана 24. фебруара 2016. године хор је посетио Жировитски манастир и Богословију Света Три Јерарха, где су срдачно били примљени од стране ректора протојереја Виктора Василевича. У повратку, хор је посетио град Жељв, где су се чланови хора у храму поклонили се чудотворној икони Мајке Божје. Отац Ђорђе је као домаћин уприличио ручак за госте из Србије.

Дириген хора и вођа пута била је мр Вера Царина у пратњи старешине храма Успења Преосвете Богородице у Панчеву протојереја Радослава Милановића.

Извор: uspenskihrampancevo.com