Успех Панчевачког српског црквеног певачког друштва

Успех Панчевачког српског црквеног певачког друштва

Панчевачко српско црквено певачко друштво на XV Међународном фестивалу православних хорова “Каложска Благовест” које се од 23. до 28. фебруара 2016. године одржавало у белоруском граду Гродно освојио је прву награду и стекло титулу лауреата првог степена.

Међународни фестивал православних хорова је један од најзначајнијих такмичарских фестивала у Европи, на којем је Панчевачко српско црквено певачко друштво представљало Србију и Српску Православну Цркву у конкуренцији 160  православних хорова.

Панчевачко Српско црквено певачко друштво се такмичило такмичило са најбољим хоровима из Белорусије, Русије, Украјине, Бугарске, Грузије, Грчке, Пољске, Немачке и других земаља, а наступе је оцењивао међународни жири, који су чинили највећи композитори данашњице. Хор је наступао на овом престижном фестивалу и пре четири године када је заузео друго место.

Дана 24. фебруара 2016. године хор је посетио Жировитски манастир и Богословију Света Три Јерарха, где су срдачно били примљени од стране ректора протојереја Виктора Василевича. У повратку, хор је посетио град Жељв, где су се чланови хора у храму поклонили се чудотворној икони Мајке Божје. Отац Ђорђе је као домаћин уприличио ручак за госте из Србије.

Дириген хора и вођа пута била је мр Вера Царина у пратњи старешине храма Успења Преосвете Богородице у Панчеву протојереја Радослава Милановића.

Извор: uspenskihrampancevo.com