У Недељу трећу по Педесетници Eпископ Никанор служио је у Ковину

У Недељу трећу по Педесетници Eпископ Никанор служио је у Ковину

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
У Светоархангелском храму у Ковину,  у Недељу трећу по Педесетници, када наша света Црква прославља Светог свештеномученика Јоаникија Липовца и Светог мученика Ђорђа (Богића), Свету Литургију служио је Преосвећени Епископ банатски Господин Никанор.
Преосвећеном Владици саслуживали су протојереј-ставрофор Живанко Поповић, парох први Ковински,  протојереј-ставрофор Огњен Вељанчић, старешина саборног храма у Вршцу,  протојереј Новак Петровић, старешина храма Св. Стефана Дечанског у Ковину,  протојереј Душан Васић, намесник Ковински, јереј Владимир Божобић из Павлиша, ђакон Миладин Ђурић из Вршца, ђакон Мирослав Насковић из Ковина и ђакон Мирко Петровић из Панчева, a молитвено учешће узели су јереј Андрија Вукчевић из архиепископије београдско-карловачке и јереј Симеон Васић из Вршца.
 
Владика је у чин презвитера рукоположио Мирослава Насковића,  ђакона и вероучитеља из Ковина. 
Након рукоположења Преосвећени Владике се обратио верном народу, казавши да је велика радост наше Свете Цркве јер је добила још једног молитвеника пред Васкрслим Господом.
 
” Рукоположили смо у чин свештеника нашега бившег ђакона Мирослава, који је као ђакон служио у овоме Светом храму и као вероучитељ у овоме месту, показавши прилично велику озбиљност и савесно вршење своје Свете службе, нарочито предајући веронауку деци нашој у школама, где је у ово време велика жртва бити наставник, али у сваком случају онај који се обраћа Богу за помоћ, ништа му неће бити немогуће” казао је Преосвећени Владика у свом обраћању верницима.
Владика је такође речи честитке упутио и породици новорукоположеног презвитера, као и братству и верном народу овога Светога храма.