Свету Архијерејску Литургију у манастиру Месић

Сестринство манастира Месић,које у свом храму посвећеном Светом Јовану Крститељу чува драгуљ међу иконама епархије банатске ,чудотворну икону Мајке Божије“Достојно јест“,,свечано је прославило данас празник посвећен овој икони.

Свету Архијерејску Литургију служио је епископ банатски господин Никанор уз саслужење свештенства и свештено монаштва епархије банатске.Честитајући празник, Eпископ је говорио о превеликој љубави Пресвете Богородице и њеној неизмерној потреби роду људском.“Она је толико потребна, каo што је мајка потребна детету.Пресвета Богородица је још и више потребна свима нама . У народу који личи на једну  породицу, прилично немирну, једино добра мајка може да помири немирну децу.Ми, који знамо, колика је помоћ Мајке Божије велика, наша обавеза је још већа да јој се обратимо за помоћ,јер као добра мајка, Пресвета Богородица не заборавља ни једно дете“.

На крају Свете Литургије епископ је благословио славске дарове и пререзао славски  колач.Након Свете Литургије, сестринство манастира са кумом славе је припремило трпезу љубави за сав присутан народ.