СВЕЧАНО ПРОСЛАВЉЕНА ХРАМОВНА СЛАВА У ПАВЛИШУ

У суботу, 26. новембра (13. по старом календару), у Павлишу је свечано прослављена храмовна слава – Свети Јован Златоусти.

Преосвећени Епископ Банатски, г. Никанор, својим присуством и богонадхнутом беседом, увеличао је навечерје празника, када је служено вечерње са петохлебницом. Преосвећеном Владики саслуживали су протојереј ставрофор Жељко Стојић, протојереј Радомир Сандић, протонамесник Владимир Тодоровић, јереј Горан Остојић, те ђакон Василије Стојановић, клирик епархије Аустралијско – Новозеландске, и ђакон Ненад Тривуновић. Сам долазак Епископа и свечарско расположење, разгорео је срца верних Павлиштана, који су се вечерњој служби одазвали у великом броју, и зато нека им Господ стоструко врати.

Литургију, на сам дан славе, служио је в.д. Архијерејског Намесника, протојереј Радомир Сандић, који је својом беседом поучио народ о значају храмовне славе, и величини лика и дела Светог Јована Златоустог. Њему су саслуживали протонамесник Владимир Тодоровић, јереј Јовица Станојчић, ђакони Његош Благојевић и Василије Стојановић.

Свети оче Јоване Златоусти, моли Бога за нас!