ПРОСЛАВЉЕНИ СВЕТИ ЦАР КОНСТАНТИН И ЦАРИЦА ЈЕЛЕНА СЛАВА ХРАМА НА КУДЕЉАРСКОМ НАСИПУ У ПАНЧЕВУ

ПРОСЛАВЉЕНИ СВЕТИ ЦАР КОНСТАНТИН И ЦАРИЦА ЈЕЛЕНА СЛАВА ХРАМА НА КУДЕЉАРСКОМ НАСИПУ У ПАНЧЕВУ

 

 

 

 

 

 

 

У недељу 3. jуна 2018.године   када Света Црква слави Светог цара Константина и царицу Јелену, Црква на Кудељарском Насипу у Панчеву имала је троструку радост .

Прва радост наша била је посета нашег оца и Епископа Никанора који је својим доласком увеличао празник служивши Свету Литургију.Епископу су саслуживали свештеници ове епархије: протојереј–ставрофор Oгњен Вељанчић-Старешина Саборног храма у Вршцу, протојереј–ставрофор Радослав Радмановић – архијерејски намесник панчевачки, протојереј Бојан Кошанин–парох у панчевачком насељу Стрелиште,  протонамесник Бранко Божић-Старешина храма  и ђакон Мирко Петровић из Панчева. Свечани тон богослужењу својим торжественим појањем дали су протојереј Новица Тодоровић и ђакон Ненад Савић из Панчева а апостол је читала монахиња Марија из Вршца.

Друга радост јесте прослављање наше славе Светог цара Константина и царице Јелене где смо се окупили око славског колача који је са пажњом и љубављу припремила овогодишња кума Јелена Стефанов Војчић а кумство за следећу годину преузела је Верица Адамов Станковић.

Трећа радост било је освећење два крста и три звона за храм.

Старешина храма Светог цара Константина и царице Јелене протонамесник Бранко Божић захвалио је Епископу Никанору на служби у храму и свима који изградњу храма помажу на сваки начин.

Потом је литургијско сабрање настављено око славске трпезе у радости, са заједничком жељом да нас светлост празника  обасјава и у будућим нашим сабрањима. 

Свечано прослављање празника Светог цара Константина и царице Јелене започето је 2. јуна са свечаним вечерњем, које је служио протонамесник Бранко Божић, Старешина храма, док је за певницом појао вероучитељ Миладин Лукета.

Храм Светог цара Константина и царицу Јелене, на Кудељарском Насипу у Панчеву, нови је храм, у току је његова изградња, сада су присутни радови на покривању храма.Уз Божју помоћ и светитеља заштитника храма, верујемо да ће храм бити покривен до следеће славе.

Број динарског жиро рачуна за помоћ изгадње храма 355-3200265520-19