ПРОСЛАВЉЕНА СЛАВА ХРАМA У ПАНЧЕВУ НА СТРЕЛИШТУ

У Панчеву, на Стрелишту, велики број верних се сабрао 19. маја 2024. године у храму Божјем посвећеном Светим женама мироносицама да учествује у светој Литургији коју су служили архијереји скандинавски г. Доситеј, банатски г.Никанор и осечкопољски и барањски г. Херувим.

У олтару Божјем су саслуживали протојереји-ставрофори архијерејски намесник панчевачки Радослав Радмановић и архијерејски намесник  црепајски Миладин Милић; протојереј Слађан Тубић старешина Успенског храма у Панчеву, протонамесници Бранко Божић, заменик архијерејски намесника панчевачког и старешине храма Светих цара Константина и царице Јелене у Панчеву, Владимир Петковић старешина Преображењског храма у Панчеву и Милош Ранислављевић старешина Светосавског храма у Панчеву, јереји Никола Ивановић архијерејски намесник оповски и Немања Бенин старешина храма Светог Илије у Јабуци код Панчева; протођакон Војислав Николић и  ђакон Ненад Тривуновић.

На крају свете Литургије благосиљан је славски колач домаћина храмовне славе г. Драгана Павловића, кумство за следећу годину је преузео г. Горан Микић.

Светој Литургији су присуствовао је велики број верника из Панчева, и околине.

За сав верни народ спремљено је послужење код храма а домаћини славе породица Павловић припремили су славски ручак за званице.

Уочи славе храма празничу службу служио је игуман манастира Војловице  јеромонах Теодор (Вуковић), који је беседио о празнику.

Чланак у изради…