Празник Чудотворне иконе Пресвете Богородице Бездинске и Вршачке

Празник Чудотворне иконе Пресвете Богородице Бездинске и Вршачке

 

 

 

 

 

 

Пресвета Богородица је окупила на Свету Литургију верни народ града Вршца. У дворском параклису светих Архангела на празник Полагања Ризе и своје Чутотворне иконе Бездинске Винчанске и Вршачке(15/2 јула), где се и налази ова икона и велика покровитељка верног народа Баната.
Свету Литургију служио је Епископ банатски Г. Г. Никанор уз саслуживање вршачких свештеника: протојереја -ставрофора Младена Кусицког, протонамесника Миломира Тодоровића и Владимира Симеуновића, јереја Бобана Петрушића и Владимира Тодоровића, протођакона Игора Станковића и ђакона Миладина Ђурића. Дворска капела била је премала да прими велики број верујућег народа који је дошао да се поклони и прими благослов ове велике светиње иконе Пресвете Богородице.
Овај велики празник за Епархију банатску нарочито молитвено значајан за житеље Владичанског двора, јер их свакодневно духовно храни и руководи ова велика светиња, као и сараднике и службенике наше Епархије.
На крају Свете Литургије у славу Пресвете Богородице принети су славско жито и колач. Као што и приличи празнику Епископ је припремијо трпезу љубави у свом дому за верни народ окупљен на Божанској служби.

Вероучитељ
Мирко Јовић