Поздравно слово Директора Основне школе Свети Сава у Житишту Г. Зоран-а Веселинов-а на дан Светог Саве 27. 1.2014.године у Житишту.

У  име ученика и колектива ОШ Свети Савапоздрављам све Вас уважени  гости и захваљујем што сте  вечерас  са нама.

Дело Светога Саве је једна духовна читанка, отворена књига која преноси мир и љубав, смиреност дарежљивост, човекољубље, трпељивост, оданост вери и молитви која нас чини целовитим личностима.

Свети Сава је постао симбол српске нације.Он  је  оплеменио душу Србије врлинама изворног Хришћанства са Истока, које је он проповедао на разумљив начин, и тако је постао посебан вид православља-наше светосавље.Научио је свој народ шта је љубав, мирење, праштање, знање, истинољубље, част,  достојанство.За све што је учинио у оплемењивању српске народне душе дугујемо му велику захвалност.

У сваком поколењу Сети Сава се јавља као истина, као истрајан борац  отворене очи као усмеривач наших стремљења, под  чијим окриљем очекујемо ведру и поштену будућност.

Основне преокупације  човековог духа једнако се јављају у време Светога Саве и у наше време.Свети Сава се у своје време одазвао изазову-да би победио време и ограниченост и отворио пут својим потомцима који жуде за правим духовним вредностима.Он нас је охрабрио за напорну трку до победе.Он  нас је на прави начин увео у ред крштених и просвећених  народа.Зато и носимо његов благослов све дотле док смо крштени и просвећени његовом православном вером.

Дозволите ми, уважени гости и пријатељи да вам још једном упутим честитке поводом Дана Светог Саве.

Свим ученицима и колективу школе честитам школску славу.Хвала.

Директор Основне школе Свети Сава у Житишту  Г.  Зоран  Веселинов.