ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП БАНАТСКИ НИКАНОР СЛУЖИО ЈЕ СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ГЛОГОЊУ

ЊЕГОВО ПРЕОСВЕШТЕНСТВО ЕПИСКОП БАНАТСКИ НИКАНОР СЛУЖИО ЈЕ СВЕТУ АРХИЈЕРЕЈСКУ ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТИХ АПОСТОЛА ПЕТРА И ПАВЛА У ГЛОГОЊУ

 

 

 

 

 

 

 

Његово Преосвештенство Eпископ банатски Г. Никанор служио је Свету Архијерејску Литургију у Глогоњу, 12. јула, у храму Светих апостола Петра и Павла, на дан храмовне и сеоске славе Петровдана. Његовом Преосвештенству Господину Никанору саслуживали су архијерејски намесник оповачки протонамесник Саша Чатлајић, јереј Милош Пешић из Светоуспенског храма у Панчеву, свештеник Румунске православне цркве Трајан Брађан из Овче, парох глогоњски јереј Владимир Петковић и протођакон Игор Станковић а вернике је пре свете тајне причешћа исповедао јереј Душан Грујић из Светоуспенског храма у Панчеву.

Његово Просвештенство Епископ Никанор је јереја Владимира Петковића унапредио у чин протонамесника доделивши му црвени појас , за досадашње заслуге и залагање при изградњи храма Светих апостола Петра и Павла у Глогоњу, али и за ширење и јачање духовности међу верницима.

Такође, за посебне ктиторске заслуге и несебично залагање приликом изградње храма у Глогоњу, Његово Преосвештенство Епископ Никанор одликовао је орденом Светог Теодора Вршачког, највећим одликовањем Епархије банатске, Г. Драгана Стојановића, једног од највећих ктитора храма Светих апостола Петра и Павла. Његово преосвештенство Епископ Никанор је том приликом, обративши се присутним верницима, истакао да сви треба да се угледамо на пример Драгана Стојановића и учествујемо у изградњи храма, свако према својим могућностима.

Светој Архијерејској Литургији је присуствовао велики број верника како из Глогоња, тако и из околних села. Верници су исказали посебну захвалност и неизмерну радост што су присуствовали Светој Aрхијерејској служби коју је служио Епископ банатски Господин Никанор.

Литургијско сабрање и славље настављено је пригодним културно-уметничким програмом и трпезом љубави.

Проф. Драгомир Бурнаћ, верник из Глогоња