МОЛИТВЕНИ САБОР НА ВОДИЦАМА У КИКИНДИ

МОЛИТВЕНИ САБОР НА ВОДИЦАМА У КИКИНДИ

На велики празник Свете Великомученице Марине у храму на отвореном, на платоу црквице на Водицама у Кикинди, 30.јула 2017. Лета Господњег, као и годинама раније, служена је Света Литургија за окупљен верни народ, поштоваоце ове снажне светитељке.

Свештеници отац Миладин Спасојевић и отац Бобан Петровић служили су Свету Литургију под небеским сводом. Плаветнило неба било је окићено белим облацима облика пера небеских анђела. Крај Часног Крста народ је принео свеже наточену воду са извора из црквице, спремљену за освећење и препун наде у спасење и излечење.На светој Литургији је милозвучно одговарао хор при Храму Светог Николе и Дечји хор Свети Николај Жички. У изразито врелом дану, какав је сваке године на Огњену Марију, свештенство је са верним народом принело своје молитве светитељки са великим страхопоштовањем.

Огњена Марија је својим пламеним огњем брисала сваку сумњу, лошу мисао, бригу, бол и на лицима и душама верујућих молитвено усађивала наду, веру и снагу за живот обремењен проблемима. За време проведено на овом величанственом месту успела је да нас све сједини у братској, сестринској топлини и љубави. Након Исповести и Светог Причешћа је освећено десетак прелепих славских колача, који су принети у славу Господа и Свете Марине.Кумови овогодишње славе су били управо брат и сестра, симболично указујући на братску и сестринску љубав коју Господ од нас, међу нама очекује. Млади кумови су са пуно љубави и труда припремили трпезу љубави за све присутне. Река људи се смењивала, а ред за точење Свете воде се у миру и стрпљењу померао у тишини мисли, сваког са собом, имајући прилику да се бар за један степеник приближимо Господу, на духовној лествици.

С благословом оца Бобана Петровића и оца Миладина Спасојевића ова јединствена Литургија у прелепом храму, природи, под небеским плаветнилом уз умножавање љубави и бриге о овој нашој светињи  је умножила и прилоге за обнову овог светог места који поред духовног и историјског има и туристички значај на мапи духовног туризма како наше средине тако и шире.

Десанка Ристић