Крштење у храму Св.оца Николаја у Борчи

Крштење у храму Св.оца Николаја у Борчи

 

 

 

 

 

 

У понедељак, 23,априла 2018 лета Господњег, а на празник Св.мученика Терентија у храму Св.оца Николаја у Борчи десила се велика духовна радост.

Насмејана лица родитеља и кумова одражавале су задовољство деце која су дошла у храм да приме свету тајну крштења.

 Све је започело искреним разговором са свештеником протојерејем Драганом Васиљевићем који нам је указао на овај велики изазов и дао нам пар савета које смо ми били спремни да прихватимо.

Разговор смо наставили са школском децом и родитељима и родила се идеја и жеља да сви заједно, ученици шестог и осмог разреда ОШ који нису били крштени, дођу у храм и крсте се.

У светлости празника Васкрсења Христовог у наш свети храм дошла су створења Божија, Чеда Христова да угледају радост васкрсења и како црква учи они се у Христа обукоше и тако удови тела Христовог постадоше.

Да је ово чин који је од Бога, потврђује чињеница да њихова радост и даље траје и инспирише и друге који се распитују и призељкују овакав чин. У нади да ћемо ускоро поновити ову свету тајну са што већим бројем деце благодарећи Васкрсломе Христу поздрављамо све који су допринели да се деси овакав догађај.