Концерт поводом прославе крсне славе Женског црквеног хора Свети Јосиф Темишварски, који делује при Храму светих Козме и Дамјана у Кикинди.

При Храму светих безсребреника Козме и Дамјана у Кикинди  у четвртак, 28. септембра лета Господњег 2023. је уприличен концерт поводом славе женског црквеног хора “Свети Јосиф Темишварски“, који већ дуги низ година активно учествује на Богослужењима у овом светом Храму. Учесници овогодишњег концерта су били: дечији хор при Дечијем позоришту  “Лане“ из Кикинде, који води Светлана Милић, мешовити хор Певачког друштва Српске православне цркве Успења Пресвете Богородице из Сен Миклуша из Румуније и хор домаћин женски црквени хор “Свети Јосиф Темишварски“. Кроз хорско појање смо заједно славили име Господње, молећи се Светом Јосифу Темишварском да чланицама хора које прослављају Његово име, подари стрпљење, вољу и жељу за даљим напредовањем у молитвама кроз певање православне духовне музике.

Поред хорске музике, уважени гост, протојереј Жељко Латиновић, старешина Успенског храма у Новом Саду својом беседом је поучио и духовно оснажио све чланове хорова као и све присутне госсте. На крају програма Свештенство уз одговарање оба хора осветили су славски колач и кољиво у част и спомен молитвеног заштитника Светог Јосифа Темишварског. Молитвеним чином началствовао је протојереј Бранко Попов, пензионисани парох зрењанински, уз саслуживање протојереја Жељка Латиновића, пароха новосадског, протојереја Дина Чокова, пароха из Сен Миклуша, јеромонаха Илариона, настојатеља манастира Бездин из Румуније, протојереја Горана Ивкова, пароха из Падеја, протојереја Саве Мајсторовића, пароха из Српског Итебеја, протојереја Николе Мишковића, пароха из Кикинде и протођакона Предрага Ненина из Зрењанина.

Старешина Храма светих безребреника Козме и Дамјана отац Бобан Петровић, по завршеном обреду захвалио је свим присутним учесницима и гостима, као и овогодишњој куми славе госпођи Аранки Чипчић и њеној породици. У знак захвалности и добордошлице отац Бобан Петровић је присутнима поделио пригодне поклоне и тиме употпунио свечаност.  Потом су сви присутни позвани на трпезу љубави коју је припремила Црквена општина у Кикинди заједно са кумом славе г-ђом Аранком Чипчић и управом хора „Свети Јосиф Темишварки“.

Мирослава Кузманов.