Исповест свештенства панчевачког намесништва у Долову

Исповест свештенства панчевачког намесништва у Долову

 

 

 

 

 

 

У петак 3. недеље Часнога поста, 29. марта сабрало се свештенство панчевачког намесништва са својим Архијерејем Епископом банатским Господином Никанором да се причести и претходно исповеди у храму Светог Оца Николаја у Долову (Велика Црква). У Епархији банатској традиционално већ годинама у назад у време Часнога поста бива овакво сабрање када се свештеници у Светој тајни исповести преиспитују и духовно изграђују под духовним старатељством свога Епископа Никанора.

Владики Никанору су на Пређеосвећеној Литургији саслуживали протојереј–ставрофор Радослав Милановић, старешина Светоуспенског храма у Панчеву, протојереј Спасоје Милошевић из Долова, протојереј Бојан Кошаниин из Панчева, протонамесник Милун Павловић из Панчева, јереји: Недељко Санчанин из Старчева и Горан Кларић из Банатског Брестовца и ђакони: протођакон Игор Станковић из Вршца и Радан Шарић ђакон при Светоуспенском храму у Панчеву. Исповедник свештеницима је био јереј Ненад Радојчић из Идвора.

Пригодну беседу о покајању и значају поста изговорио је јереј мр Мирко Петровић из Панчева, а Владика Никанор је на крају Пређеосвећене Литургије у поуци својој пастви истакао важност ових светих дана поста као припреме за Празник над празницима – Васкрс и нагласио да је исповест потреба како верника тако и свештеника и да свештенство у исповести обнавља добијену Благодат Божију.

Након заједеничке Службе домаћин, парох доловачки протонамесник Бојан Гавриловић је припремио трпезу љубави.

јереј мр Мирко Петровић