Храмовна слава на Кудељарцу

Свечаним празничним вечерњим започела је прослава храмовне славе светог цара Константина и царице Јелене у Панчеву.
Његово Преосвештенство Епископ банатски Господин Никанор началствовао је на светом богослужењу а саслуживали су му протојереј ставрофор Радослав Радмановић (Архијерејски намесник Панчевачки) протојереј ставрофор Стеван Урошев,надлежни парох Бранко Божић, протођакон Игор Станковић и ђакон Милан Лазић.
Уз појање студената са ПБФ и присуство великог броја верног народа.
У наставку су верници са својим свештеником припремили послужење за све присутне.
Иначе овај храм је почео да се гради 2014 године благословом Његовог Преосвештенства Епископа банатског Никанора уз огроман труд и пожртвовање надлежног пароха Бранка Божић.
На почетку је купљено земљиште за храм прилогом верног народа отпочета градња храма, парохијског дома и игралишта за децу.
Све је овде горе наведено урађено за 7 година а поред свега тога свештеник је организовао озбиљна духовни живот са радионицама за децу.Парохијанима којима је била неопходна помоћ указана је(подела огрева за зиму, две куће су саграђене-напуњене намештајем социјално угроженима).
Све ове припреме су биле неопходне како би се што лепше и достојанственик дочекао надлежни Епископ и прославила девета слава у овом насељу.
03 јуна Његово Преосвештенство Епископ банатски Никанор служио је Свету Литургију уз саслужење протојереја-ставрофор Радослава Радмановића, протојереј ставрофор Стевана Урошева,јереја Драгана Урошева и надлежног пароха Бранка Божић у наставку су освећени славски дарови које су кумови Саша и Драгана Данковић припремили као и
послужење за све присутне вернике.
Кум за следећу славу је Владимир Илић са породицом.
Истог дана у вечерњим сатима одслужен је акатист светом цару Константину и царици Јелени и у наставку обављен крсни ход око храма које је служио протојереј Бојан Кошанин честитајући славу свима присутнима и пожелевши да ова заједница духовна настави да се изграђује и остварује своју пуноћу у Царству Небеском.

студент Економског факултета универзитета у Београду
Милан Ракић