Епископ Никанор служио Свету Архијерејску Литургију у Кикинди

Епископ Никанор служио Свету Архијерејску Литургију у Кикинди

 

 

 

 

 

 

 

Хладно јануарско јутро испуњено радошћу сабрало је бројне вернике како би дочекали свога Епископа Господина Никанора, на дан Светог Василија Великог и тако “Љубећи једни друге, једнодушно исповедали Оца и Сина и Светога Духа, Тројицу јединосуштну и нераздељиву”. Првог дана Нове 2019 године је наш храм био дом љубави и вере, на Светој Архијерејској Литургији.

Епископу су саслуживали свештенослужитељи кикиндског намесништва док је црквени хор „Свети Јосиф Темишварски“ при Храму Светих Козме и Дамјана, којим диригује и руководи професор Даница Мандић, певао на Литургији и својим умилним гласовима изливао љубав.

На крају Свете Литургије Владика Никанор је честитао нову 2019 годину господњу, са надом да нам донесе радост и мир. Свима који славе Светог Василија Великог је честитао крсну славу. Обративши се верном народу је указао да је време тешко и да је први пут у историји Православне вере у току велики раскол. Да појачамо молитве, молећи се за све. Позвао је верни народ да верује само рукоположеном свештенству који има благослов и благодат, а не рашчињенима. Владика је изразио жељу да међу нама влада мир и благодарност Господу за све Његове дарове. Благословио је свештенство и сав народ.

Док је отац Бобан Петровић, старешина храма пожелео је срдчну добродошлицу Преосвећеном Владики истакавши велику част за целу заједницу при храму Светих Врачева што је први дан у наступајућој години молитвено започео у овом храму. Затим је подсетио вернике на обавезу Благодарења Господу што нас је у претходним годинама зближавао, уједињавао и крепио да истрајавамо у нашим вешегодишњим плановима да украсимо и наш храм онако како то заслужује дом господњи. Све што смо планирали у прошлој годин успели смо и да реализујемо рекао је отац Бобан. 

                                                                                               Десанка Ристић