Дечији ликовни и литерарни конкурс „У сусрет Васкрсу“

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа банатског Г. Никанора, у неколико школа Кикиндске општине је одржан дечији ликовни и литерарни конкурс на тему „У сусрет Васкрсу“. Овај конкурс је спроведен у основним школама: „Фејеш Клара“ у Кикинди, „Славко Родић“ у Банатском Великом Селу и „Иво Лола Рибар“ у Новим Козарцима. Конкурс „У сусрет Васкрсу“ је овогодишњу дечју радост у ишчекивању празника Васкрсења Христовог употпунио и даровао дубљи смисао. Конкурс је осмишљен у организацији одељења за верску наставу у поменутим школама.

Одељење за верску наставу је окупило преко 150 учесника, међу којима су најмлађи уметници бројчано предњачили. Будући да је лепота у оку посматрача, овогодишњи конкурс, уз једногласну одлуку комисија, завршен је са преко 150 победника. Сви учесници су награђени књигама и похвалницама, а они који су се посебно истакли добили су и постоља за васкршња јаја.

            Донатори поменутог конкурса су Његово Преосвештенство Епископ банатски Г. Никанор, чијим благословом је Црквена православна општина при храму Светих Козме и Дамјана у Кикинди донирала средства за штампу похвалница и куповину постоља за васкршња јаја. Такође, одељење за верску наставу изражава велику захвалност и Његовом Преосвештенству Епископу бачком Г. Иринеју, чијом љубављу су књиге издавачке куће епархије Бачке „Беседа“ дароване свој деци која су учестовала у конкурсу. Одељење за верску наставу изражава велику захвалност директорицама поменутих школа, наставном особљу, а посебно учитељицама, без којих све ово не би било могуће.

            На крају свега, кроз дечије радове, како ликовне тако и оне литерарне, добијамо један својеврстан увод у радост Васкрсења Христовог. Вероучитељ, као организатор конкурса, је највећу захвалност исказао самој деци, која су својом детињом и несебичном љубављу, утканој у потезима темпере или оловке на папиру, сваком посматрачу дала мало парче радости Вакрсења Христовог.

Вероучитељ Никола Грујић