Свети цар Константин и царица Јелена – Слава Цркве на Кудељарском насипу у Панчеву

 

 

 

 

 

 

На празник Светог цара Константина и царице Јелене новоизграђена Црква у Панчеву на Кудељарском насипу прославила је своју Славу. Овог лета Господњег 2020. године, храм је дочекао своју Славу покривен, омалтерисан и уређен. Урађени су опсежни радови на уређењу новоизграђеног храма са постављеном столаријом и полијелејима.

Празнично Бденије служили су протојереј–ставрофор Стеван Урошев и јеромонах Теодор (Вуковић) настојатељ манастира Војловице. На сам Празник Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ банатски Господин Никанор уз суслужење свештеника: протојереја–ставрофора Радослава Радмановића архијерејског намесника панчевачког и Стевана Урошева, протојереја Бојана Кошанина и јереја Мирка Петровића и протођакона Игора Станковића и ђакона Радана Шарића и Милана Лазића. Протојереј Бојан Кошанин је произнео беседу на Св. Литургији. Ђорђе Бокшан са супругом Тијаном је био кум Славе. Преломљен је Славски колач и благословљено жито.

            На крају Свете Литургије Владика Никанор је поучио народ беседом и истакао да је нарочито у наше време потребна вера коју су имали равноапостолни цар Константин и царица Јелена и да се искушења и изазови данашњег времена најбоље могу поднети ако се вером погрузимо у Тајну Часнога Крста који је благоверног цара водио до победе.

После Св. Литургије освећен је новоподигнут парохијски дом. Домаћин, парох протонамесник Бранко Божић је припремио трпезу љубави за све вернике и захвалио се Преосвештеном Владици Никанору на љубави и подршци, свештенству и свима вернима који се овде окупљају и учествују у изградњи како храма тако и духовног напретка парохије.

јереј Мирко Петровић