Божићу у загрљај

Приближавајући се дану Христовог Рођења у парохијском дому при храму св. цара Константина и царице Јелене на Кудељарском насипу у Панчеву одржане су две креативне и едукативне радионице за децу.

Главна идеја је да деца кроз  дружење и игру науче о Божићу најрадоснијем хришћанском празнику,
као и о важности породице и породичних односа и како да  истинске вредности сачувају у времену у ком живе.
Велики број деце учествовао је на радионицама.
Сада већ традиционално у организацији свештеника Бранка Божића прву радионицу цртања Божићне трпезе  водио је карикатуриста Никола Драгаш са пуно љубави и пажње деца су имала прилику да оловком искажу своје виђење Божића.

Другу радионицу је водила Ивана Оташевић Вељин где су деца заједно са мајкама правила украсе од теста за славски колач и чесницу, а уједно се подсетили њихове симболике, и тако на практичан начин применили знања која су већ, стекли на Светим Богослужењима и часовима веронауке.
Као и сваке године снагом воље и великим залагањем верног народа деца су са својим родитељима у парохиском дому спремила пакетиће који ће бити подељени на Бадње вече.

Овим путе се захваљујемо свештенику Бранку Божићу, водитељима радионица, родитељима на великом одзиву, а нарочита захвалност нашој дивној дечици.
С’ вером у доброту желимо Вам да Божић у својим породицама проведете у миру,радости и љубави!

Мир Божији !
Христос се роди!
Ваистину се роди!

Ђакон Миладин Лукета