УПОКОЈИО СЕ ПАНЧЕВАЧКИ ПРОТА РАДОЉУБ ГЛИШИЋ

УПОКОЈИО СЕ ПАНЧЕВАЧКИ ПРОТА РАДОЉУБ ГЛИШИЋ

Протојереј Радољуб Глишић је рођен 8. новембра 1959. године у месту Ајдановићи, општина Олово у Босни и Херцеговини. Након завршетка Богословије „Свети Сава“ у Београду и венчања са изабраницом Јелицом, прелази у Епархију банатску, где га тадашњи администратор Епископ Сава (Вуковић) рукополаже 1982. године и поставља за пароха у Банатској Дубици (Сечањско намесништво). Њему и попадији Јелици је Господ подарио четворо деце – Синишу, Милицу, Стефана и Богдана. Након прве службе, добија премештај у Меленце (Новобечејско намесништво), а 1997. године у Панчево – најпре  на парохију при храму Успења Пресвете Богородице, а са 1. октобром 2014. године  на парохију при храму Светог Саве у панчевачком насељу Младост. У среду 14. децембра 2016. године је последњи пут литургисао, а у вечерњим часовима истог дана се упокојио у парохијском стану.

Његово Преосвештенство Епископ банатски Господин Никанор је у петак, 16. децембра 2016. године са почетком у 10 часова, служио заупокојену Архијерејску Литургију у храму Светог Саве у панчевачком насељу Младост, уз саслужење протојереја-ставрофора Љубинка Костића из Епархије жичке, панчевачких пароха протојереја Војина Козлине, протојереја Новице Тодоровића, протојереја Радослава Радмановића, протонамесника Милуна Павловића, протонамесника Бранка Божића и јереја Милоша Пешића и протођакона Игора Станковића из Вршца.

Након Свете Архијерејске Литургије, са почетком у 12 часова у сâмом храму, Његово Преосвештенство Епископ банатски Господин Никанор је одслужио свештеничко опело, уз учешће и присуство преко тридесет свештеника, што из Архијерејског намесништва панчевачког, што из других намесништава и епархија. Бројне вернике и свештенике су окупили око одра покојног проте – љубав и поштовање, које је стекао за 57 година живота и 34 година пастирске службе на њиви Господњој. Старешина храма Светог Саве у панчевачком насељу Младост, протојереј Војин Козлина, је одржао опроштајно слово своме сабрату, а након њега и Високопречасни протојереј-ставрофор Љубинко Костић, Архијерејски заменик Епископа жичког.

Након што су Епископ, свештеници, породица, пријатељи и присутни парохијани и остали верници приступили последњем целивању, уз пјеније стихова 118. псалма је поворка, обишавши око храма, испратила ковчег са телом покојника. Протојереј Радољуб Глишић је погребен истог дана на Новом гробљу у Панчеву у 14 часова.

инж. Стојан М. Оморац