Припреме за почетак нове школске године

Припреме за почетак нове школске године

Како се летњем распусту ближи крај тако наша деца, њихови родитељи, учитељи, вероучитељи, наставници и професори полако почињу да се припремају за нову школску годину.

У свим основним школама, као и у једној средњој школи алибунарског намесништва, настава се одвијала до сада по плану и програму, без готово икаквих потешкоћа, што је заслуга свих вероучитеља, који имају изузетне колегијалне односе, са свим директорима школа, и колегама.

Веронаука је много заступљенији предмет од грађанског васпитања, што ће од ове нове школске године бити још очигледније.  Веома је похвално то што деца која уче веронауку, и у току распуста често долазе на Богослужења. То је још један живи пример успешности извођења верске наставе у нашем намесништву.

Једини проблем је тај што је на жалост све мање деце, која се уписију у прве разреде.  Али тај проблем је готово заступљен свуда, на целокупну жалост целог нашег народа.  Надамо се да ће се ускоро та ситуација бар мало поправити.

Уз молитву и Благослов Божији, за успешно извођење наставе у новој школској години, као и у усвајању нових знања и примењивање истих, сви ми жељно ишчекујемо 1. септембар, први радни дан нове школске године.

Јереј Немања Д. Бенин