Исповест свештенства Панчевачког намесништва у Омољици

Исповест свештенства Панчевачког намесништва у Омољици

 

 

 

 

 

 

 

Ове године, у петак прве недеље Свете и Велике Четрдесетнице, дана 23. фебруара, исповест свештенства Панчевачког намесништва и Архијерејска Литургија Пређеосвећених Дарова служени су у Омољици. Домаћини, јереј Драган Урошев, старешина Цркве Светог оца Николаја у Омољици и јереј Срђан Шарић дочекали су Архијереја Епископа банатског Господина Никанора, браћу – свештенике и ђаконе. У братској слози пре Свете Пређеосвећене Литургије обављена је исповест свештеника и ђакона пред духовником протонамесником Сашом Чатлајићем, оповским архијерејским намесником. Његовом Преосвештенству Епископу Никанору на Светој Пређеосвећеној Литургији саслуживали су протојереј – ставрофор Радослав Милановић, старешина Светоуспенског храма у Панчеву, протојереј Бојан Кошанин, протонамесници Милун Павловић и Бранко Божић, јереј Душан Грујић, панчевачки пароси, као и јереј Бојан Гавриловић из Долова, јереј Недељко Санчанин из Старчева и јереј Горан Кларић из Банатског Брестовца, протођакон Игор Станковић из Вршца и ђакон Мирко Петровић из Панчева.

О значају покајања и исповести за хришћанску душу пригодну беседу одржао је јереј Владимир Петковић, парох глогоњски. Владика је по завршетку службе поучио поверену му паству, народ и свештенство речима утехе и снаге, како би се добрим подвигом подвизавали у време поста и достојно припремили за најрадоснији Празник – Васкрс.

Пре трпезе љубави одржан је састанак свештенства са Архијерејем  на коме је архијерејски намесник панчевачки протојереј – ставрофор Радослав Радмановић поднео извештај о активностима и црквеним приликама током године.

Ђакон мр Мирко Петровић

29983032_2206971422653123_8558664248019322806_o